Malzemeler:
1 yumurta
2 kaşık tereyağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
yarım limon
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Yapılışı:
Önce yumurtayı ve tuzu mikser ile iyice kabarana kadar çırpın. Daha sonra şekeri ekleyip yine çırpın. Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip karıştırın. Süte yarım limonu sıkın ve 2-3 dakika kadar bekletin. Şimdi yumurtalı karışımın içine önce tereyağını, sonra da sütlü karışımı ekleyip bir çatal yada kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Ve bu karışımı unlu karışımın bulunduğu kaba yavaşça döküp bir yandan da karıştırın. Eğer karışıp topak topak olduysa hiç üzülmeyin tel süzgeçten geçirerek topakları yok edebilirsiniz. Hamurumuz iyice homojen hale geldikten sonra (boza kıvamında olmalı) pankekleri pişireceğimiz tavamızı çok hafif yağlayıp az - orta arası bir ateşteki ocağa yerleştiriyoruz. (Ben minik seramik tavalardan tercih ediyorum pişirmek için. Onlar hem tam pankeklerin olmasını istediğim boyda, hem hamur yapışmıyor hem de kolayca diğer tarafını çevirebiliyorum.) Kepçenin 3/4 ü oranında hamuru tavamıza koyuyoruz. zaten 1-2 saniye içinde hemen kabarcıklar çıkmaya başlayacak. Çıkan kabarcıklar pankekin her yerini sarınca bit spatula yardımıyla diğer tarafını çeviriyoruz ama bu çok zor oluyor tabiki :) ben 3. pankek yapımışımda becerebilmiştim tam anlamıyla çevirebilmeyi :)
Ve görüntümüz bu şeklide oluyor :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder