26 Mart 2013 Salı

Zeytinli Poğaça

Zeytinli poğaça tam bir kurtarıcı tarif. Malzemelerinin hemen hepsi evde bulunduğu için ani misafir baskınlarının kurtarıcısı oluyor. Ayrıca sabahları ofiste hep bisküvi kemirip durduğum için bana da fayda sağlıyor :)

Gelelim tarifimize:

Malzemeler: 
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş margarin yada tereyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
yarım paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Zeytin


Yapılışı:
Sütü bir cezvede ılıtıyoruz. Hamuru yoğuracağımız kaba alıp içine toz şekeri ve mayayı ekleyip kabarmalarını sağlıyoruz. Daha sonra tuzu, yağı, suyu ve yumurtanın beyazını da ekleyip karıştırıyoruz. Hamur toparlanana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamına geldiğinde mayalanması için yarım saat kadar bekletiyoruz. O mayalanırken biz de zeytinlerimizin çekirdeklerini çıkarıp 4 e bölüyoruz. Mayalanan hamurun içine kestiğimiz zeytinleri katarak yoğuruyoruz. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz. Ve üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz. (Bu arada yumurta sarısını sürmeden önce içine 1-2 damla sıvı yağ katarsak poğaçalarımız daha parlak görünecektir.)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder